Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Çetin, “Kerbela zulme karşı duruşun adıdır”

Çetin, “Kerbela zulme karşı duruşun adıdır”

Çetin, “Kerbela zulme karşı duruşun adıdır”

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Adana Subesi’nce düzenlenen “Asure Günü” katilarak, Alevilerin tarihin her döneminde zulme karsi çiktigini ve mazlumun yaninda yer aldigini söyledi. Burada konusan Baskan Soner Çetin, “Kerbela; 1340 yildir bitmeyen, dinmeyen bir acinin adidir, Hak ile batilin, sevgi ile zulmün, iyilik ile kötülügün mücadelesidir. Zalim Yezid’e biat etmeyen Hz. Hüseyin katledilerek Hz. Peygamberin nesli yok edilmeye çalisilmistir. Kerbela, Islam tarihinin en aci olaylarindan biridir” dedi.

 

1.HÜSEYIN’IN BIRAKTIGI MIRAS

“Hz. Hüseyin’in Kerbela’da cani pahasina bize biraktigi miras, kosullar ne olursa olsun Hakk’in yaninda olmak ve zulme boyun egmemektir” ifadesini kullanan Baskan Soner Çetin,  Bu mirasa sahip çikan Ehliyet dostlari yüzyillardir Muharrem ayinda 12 gün matem orucu tutarak bu aciyi yasarlar. 1340 yildir bu aci hiç eksilmeden canlarin yüreklerinde kor ates gibi kendini hissettirir. Bu nedenle Aleviler nerede mazlum varsa yanlarinda olurlar, nerede zulüm varsa karsisinda dururlar. Hepsine selam olsun. Aleviler bunca acilar yasamasina karsin bu topraklara sevgi ve hosgörü tohumlari ekmisler, Anadolu’ya isik saçmislardir. Haci Bektas Veli, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve erenler Anadolu’da en yüce degerleri insanliga armagan etmislerdir” seklinde konustu.

 

MAZLUMUN ZALIMLE MÜCADELESI

Baskan Soner Çetin, Muharrem ayi denilince mazlum ile zalimin mücadelesinin akla geldigini belirterek, Hz. Hüseyin’in direnisinin zalime karsi durusun simgesi haline geldigini kaydetti. Asurenin birlik ve beraberligi ifade ettigini söyleyen Baskan Soner Çetin, söyle devam etti:

 

“Hakk ibadetlerinizi kabul etsin. Orucun ardindan birlik ve beraberligin sembolü asure dagitilir. Canlar lokmalarini paylasir. Bereketli olsun, birligimiz daim olsun. Lokmalarimizi burada nasil paylasiyorsak, bu güzel ülkemizde birlik beraberlik içinde hosgörüyü egemen kilarak hayatin her alanini paylasacagiz. Nerede bir Yezid varsa ona karsi koyacak bir Hüseyin mutlaka vardir.”

 

SONER ÇETIN’E TESEKKÜR

Asure Günü’ne katilan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da Türkiye’de Alevilerin yillarca yok sayildigini ve haksizliklara ugradigini vurguladi. Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Adana Sube Baskani Saim Yilmaz ise konusmasinda vakfa verdigi destekten dolayi Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e tesekkür ederek, çiçek verdi. Asure Günü’nde Sema dönüldü, deyisler, mersiyeler ve semahlar söylendi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli